2013 m. I ketvirtį Lietuvos rinkoje buvo pagaminta 8,847 tūkst. t galvijienos – tai 5,2 proc. daugiau, lyginant su 2012 m. I ketvirčiu. Kiaulienos gamyba analizuojamu laikotarpiu padidėjo 31,5 proc. ir sudarė 17,368 tūkst. t, tačiau avienos buvo pagaminta 25,04 t – 7,5 proc. mažiau, lyginant su 2012 m. I ketvirčiu. Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba sudarė 2,755 tūkst. t. 2013 m. I ketvirtį, lyginant su 2012 m. atitinkamu laikotarpiu, dešrų*** buvo pagaminta 9,0 proc. daugiau ir jų gamyba Lietuvoje sudarė 13,010 tūkst. t.
* neįskaitant paukštienos
**švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
***dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Pagal ŽŪMPRIS duomenis parengė J. Žukauskaitė, tel. (8-37) 397 806 |