Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos rinkoje buvo pagaminta 15,053 tūkst. t galvijienos – tai 3,4 proc. daugiau, lyginant su 2012 m. atitinkamu laikotarpiu. Kiaulienos gamyba analizuojamu laikotarpiu padidėjo 22,3 proc. ir sudarė 28,904 tūkst. t, tačiau avienos buvo pagaminta 41,01 t – 1,5 proc. mažiau, lyginant su 2012 m. sausio–gegužės mėn. Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba sudarė 4,667 tūkst. t.
2013 m. sausio–gegužės mėn. dešrų*** buvo pagaminta 7,3 proc. daugiau nei 2012 m. atitinkamu laikotarpiu ir jų gamyba Lietuvoje sudarė 21,863 tūkst. t.
* neįskaitant paukštienos
**švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
***dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Pagal ŽŪMPRIS duomenis parengė J. Žukauskaitė, tel. (8-37) 397 806 |