

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
Per 2014 m. devynis mėnesius, lyginant su 2013 m. atitinkamu laikotarpiu, Lietuvos įmonėse mėsos* gamyba padidėjo nežymiai
2014-11-11
Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 78,11 tūkst. t mėsos* – 1,6 proc. daugiau nei 2013 m. sausio–rugsėjo mėn. Iš to skaičiaus, lyginant su 2013 m. analogišku laikotarpiu, padidėjo tik galvijienos gamyba – 10,9 proc. (iki 29,11 tūkst. t), tačiau kiaulienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 3,2 proc. iki 48,94 tūkst. t ir 12,2 proc., iki 61,44 t. Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba Lietuvoje sudarė 8,37 tūkst. t ir, lyginant su 2013 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 1,1 proc.
2014 m. sausio–rugsėjo mėn. Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 42,20 tūkst. t dešrų*** – 0,4 proc. daugiau, lyginant su 2013 m. atitinkamu laikotarpiu.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|