

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2015 m. I pusmetį, palyginti su 2014 m. I pusmečiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba
2015-08-11
ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) duomenimis, 2015 m. I pusmetį Lietuvoje buvo pagaminta 54,393 tūkst. t mėsos* – 6,17 proc. daugiau, palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu. Analizuojamu laikotarpiu, palyginti su 2014 m. sausio–birželio mėn., didėjo visų rūšių mėsos gamyba: galvijienos – 8,94 proc. (iki 20,656 tūkst. t), kiaulienos – 4,52 proc. (iki 33,688 tūkst. t), o avienos – 19,76 proc. (iki 48,026 t). 2015 m. I pusmetį subproduktų** gamyba sudarė 6,310 tūkst. t ir, palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 16,75 proc.
2015 m. sausio–birželio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje išliko beveik nepakitusi ir sudarė 26,964 tūkst. t, t. y. buvo 0,96 proc. mažesnė, palyginti su 2014 m. I pusmečiu.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|