

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2016 m. sausio–balandžio mėn., palyginti su 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvos įmonėse sumažėjo mėsos* gamyba
2016-06-21
ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) duomenimis, per šių metų pirmuosius keturis mėn. Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 35,62 tūkst. t mėsos* – atitinkamai 4,11 proc. mažiau, palyginti su 2015 m. sausio–balandžio mėn. Analizuojamu laikotarpiu, palyginti su 2015 m. sausio–balandžio mėn., galvijienos gamyba padidėjo 2,05 proc. (iki 14,202 tūkst. t), avienos – 36,39 proc. (iki 45,51 t), o kiaulienos – sumažėjo 7,87 proc. (iki 21,38 tūkst. t). Subproduktų** gamyba sudarė 3,774 tūkst. t ir, palyginti su 2015 m. analogišku laikotarpiu, sumažėjo 9,30 proc.
Analizuojamu laikotarpiu dešrų*** gamyba Lietuvoje sudarė 15,946 tūkst. t – atitinkamai 10,05 proc. mažiau, palyginti su 2015 m. sausio–balandžio mėn.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė R. Patašienė, tel. (8 37) 39 78 04
|
« atgal |
|
|
|
|