

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2017 m. I ketvirtį, palyginti su 2016 m. I ketvirčiu, Lietuvoje sumažėjo mėsos* gamyba
2017-05-18
2017 m. I ketvirtį Lietuvoje buvo pagaminta 25,74 tūkst. t mėsos* – 3,78 proc. mažiau, palyginti su 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2017 m. I ketvirtį, palyginti su 2016 m. I ketvirčiu, galvijienos gamyba sumažėjo 4,93 proc. (iki 9,97 tūkst. t), kiaulienos – 3,02 proc. (iki 15,74 tūkst. t), o avienos – 10,36 proc. (iki 30,74 t). 2017 m. I ketvirtį subproduktų** gamyba sudarė 2,73 tūkst. t ir, palyginti su 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 5,22 proc. Analizuojamu laikotarpiu dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2016 m. I ketvirčiu, sumažėjo 0,90 proc. ir sudarė 11,84 tūkst. t.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė R. Patašienė, tel. (8 37) 39 78 04
|
« atgal |
|
|
|
|