

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2017 m. sausio–gegužės mėn., palyginti su 2016 m. analizuojamu laikotarpiu, Lietuvoje sumažėjo mėsos* gamyba
2017-07-13
2017 m. sausio–gegužės mėn. Lietuvoje buvo pagaminta 42,19 tūkst. t mėsos* – 4,53 proc. mažiau, palyginti su 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2017 m. sausio–gegužės mėn., palyginti su 2016 m. sausio–gegužės mėn., galvijienos gamyba sumažėjo 5,44 proc. (iki 16,83 tūkst. t), kiaulienos – 3,90 proc. (iki 25,31 tūkst. t), o avienos – 5,77 proc. (iki 53,01 t). 2017 m. sausio–gegužės mėn. subproduktų** gamyba sudarė 4,53 tūkst. t ir, palyginti su 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 4,60 proc. Analizuojamu laikotarpiu dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2016 m. sausio–gegužės mėn., sumažėjo 3,80 proc. ir sudarė 19,56 tūkst. t.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė R. Patašienė, tel. (8 37) 39 78 04
|
« atgal |
|
|
|
|