

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2017 m. III ketvirtį, palyginti su 2016 m. III ketvirčiu, Lietuvoje mėsos* gamyba išliko beveik nepakitusi
2017-11-14
Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 25,220 tūkst. t mėsos* – vos 0,67 proc. daugiau, palyginti su 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu. 2017 m. III ketvirtį, palyginti su 2016 m. III ketvirčiu, padidėjo tik kiaulienos gamyba – 3,34 proc. (iki 14,621 tūkst. t), o galvijienos ir avienos – mažėjo, atitinkamai 2,73 proc. (iki 10,565 tūkst. t) ir 20,65 proc. (iki 33,58 t). Subproduktų** gamyba sudarė 2,649 tūkst. t ir, palyginti su 2016 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 4,71 proc.
2017 m. liepos–rugsėjo mėn. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2016 m. III ketvirčiu, padidėjo 1,97 proc. ir sudarė 13,691 tūkst. t.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|