Prognozuojama, kad 2014 m. šalyje turėtų būti pagaminta 2,47 mln. t mėsos – 3,3 proc. daugiau, lyginant su 2013 m. Galvijienos gamyba, lyginant su 2013 m., turėtų išlikti stabili ir sudaryti apie 400 tūkst. t, o kiaulienos ir paukštienos – padidėti, atitinkamai 2,6 proc. (iki 770 tūkst. t) ir 5,6 proc. (iki 1,26 mln. t).
Mėsos eksportas analizuojamu laikotarpiu turėtų padidėti apie 8,1 proc. ir sudaryti 200 tūkst. t. Manoma, kad labiausiai turėtų padidėti kiaulienos eksportas – apie 71,4 proc. ir sudaryti apie 12 tūkst. t. Galvijienos eksportas turėtų išlikti tokiame pačiame lygyje kaip ir pernai ir sudaryti apie 25 tūkst. t, o paukštienos – padidėti apie 6,6 proc., iki 160 tūkst. t.
Mėsos importas į šalį šiemet turėtų sumažėti 4,6 proc. ir sudaryti 315 tūkst. t, iš to skaičiaus: 20 tūkst. t galvijienos (kaip ir 2013 m.), 220 tūkst. t kiaulienos (4,3 proc. mažiau nei 2013 m.) ir 70 tūkst. t paukštienos (6,7 proc. mažiau nei 2013 m.).
Mėsos suvartojimas 2014 m. vienam gyventojui turėtų padidėti apie 2 proc. ir sudaryti 56,7 kg per metus. Galvijienos suvartojimas turėtų išlikti stabilus – 8,6 kg per metus, o kiaulienos ir paukštienos – padidėti, atitinkamai 0,5 proc. (iki 21,5 kg per metus) ir 4,4 proc. (iki 25,9 kg per metus).
Pagal Global Meat News duomenis parengė J. Žukauskaitė, tel. (8-37) 397 806
|