

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Užsienio rinka |
Pasaulinės mėsos rinkos prognozės 2015 m.
2014-12-18
Galvijienos gamyba pasaulyje 2015 m., lyginant su 2014 m., turėtų sumažėti apie 1,4 proc. (iki 67,4 mln. t) ir pagrindinėmis galvijienos gamintojomis turėtų išlikti JAV (10,9 mln. t), Brazilija (10,2 mln. t), ES šalys – 8,0 mln. t ir Kinija (6,4 mln. t). Prognozuojama, kad 2015 m. kiaulienos gamyba turėtų padidėti 1,1 proc. ir sudaryti 117,4 mln. t, o paukštienos – 1,2 proc., iki 87,3 mln. t. Daugiausia kiaulienos pasaulyje ateinančiais metais turėtų pagaminti Kinija (57,4 mln. t), ES šalys – 22,5 mln. t ir JAV (10,9 mln. t).
Prognozuojama, kad 2015 m. galvijienos, kiaulienos ir paukštienos eksportas turėtų didėti. Numatoma, kad galvijienos eksportas turėtų padidėti 1,7 proc. (iki 9,9 mln. t). Galvijienos eksporto didėjimą turėtų lemti didėjanti galvijienos paklausa, labiausiai iš Azijos, ypač iš Kinijos ir Honkongo. 2015 m. daugiausia galvijienos turėtų eksportuoti Brazilija (2,2 mln. t), Indija (2,0 mln. t), Australija (1,6 mln. t) ir JAV (1,1 mln. t). Prognozuojama, kad ES šalys turėtų eksportuoti apie 530 tūkst. t – 1,6 proc. daugiau, lyginant su 2014 m.
Kiaulienos eksportas po keleto metų mažėjimo turėtų padidėti apie 3,7 proc. ir, lyginant 2015 m. su 2014 m., sudaryti 7,2 mln. t dėl padidėjusios paklausos Kinijoje, į kurią kiaulienos importas turėtų išaugti ir pasiekti 1 mln. t. JAV kiaulienos eksportas turėtų padidėti apie 2,6 proc. (iki 2,4 mln. t) dėl augančios paklausos Meksikoje ir Azijoje. ES šalių eksportas turėtų padidėti apie 2 proc. (iki 2,1 mln. t), o daugiausia ES kiaulienos turėtų būti eksportuota į Kiniją ir Pietų Korėją.
Prognozuojama, kad galvijienos suvartojimas pasaulyje 2015 m., lyginant su 2014 m., turėtų sumažėti apie 1,6 proc., o kiaulienos ir paukštienos – padidėti apie 1,2 proc.
Šaltiniai: Global Meat news.com, AMI
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|