Vokietijos Statistikos tarnybos duomenimis, 2009 m. šalyje buvo pagaminta daugiau kaip 7,7 mln. t mėsos arba 2,5 proc. daugiau nei 2008 m. Kiauliena sudarė 67,9 proc., paukštiena – 16,6 proc., o galvijiena – 15,2 proc. 2009 m., lyginant su 2008 m., kiaulių paskersta 2,7 proc. daugiau (1,5 mln. vnt.) – 56 mln. vnt. ir pagaminta 3,1 proc. (158 tūkst. t) daugiau kiaulienos – 5,3 mln. t. Importuotos kiaulės sudarė 9,2 proc. nuo bendrojo kiaulių skerdimų skaičiaus. Importuotų gyvulių skerdimui skaičiaus augimas 2009 m. smarkiai sulėtėjo ir sudarė 0,8 proc., 2008 m. – 11 proc.
Pagal Meat Info informaciją parengė R. Kaušikienė, tel.: (8-37) 397 388 |