Ekspertų duomenimis, per metus pasaulyje pagaminama vidutiniškai apie 1,2 mln. tonų triušienos. Daugiau kaip pusė viso kiekio pagaminama Vengrijoje, Kinijoje, Ispanijoje ir Prancūzijoje. Daugiausia triušienos eksportuoja Vengrija, Kinija, Lenkija ir Prancūzija. Pagrindinės šalys importuotojos – Italija, Belgija, Anglija, Šveicarija ir Rusija. Triušininkystė vis labiau populiarėja ir Rusijoje. Čia planuojama ne tik labiau aprūpinti gyventojus šia dietine mėsa, bet ir panaudoti triušių kailiukus bei jų odą lengvojoje pramonėje. Dėl palyginti mažų išlaidų, daugelis Rusijos regionų domisi triušių veisimu ir auginimu.
Pagal Meat Info duomenis parengė R. Kaušikienė, tel.: (8-37) 397 388
2010-07-02 |