VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras


Adresas:

Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.

ISO 9001

ISO 27001

Paraiškų priėmimo informacinė sistema

Oficialiosios statistikos portalas

Lietuvos kaimo tinklas

Žemės ūkis ir kaimo plėtra

Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondas (EJRŽF)

Praneškite apie korupciją
Naujienos
ŽŪMPRIS » Žemės ūkio technikos ir paslaugų sektoriaus apžvalgos » Užsienio rinka
Rekordinė vokiečių firmos Amazone apyvarta
2014-03-17

Vokiečių firmos Amazone pranešime spaudai skelbiama, kad 2013 m. apyvarta pasiekė naują rekordą – 515 mln. EUR. Tai yra apie 12 proc. daugiau negu 2012 m. (460 mln. EUR). Firmos nuolatinių darbuotojų skaičius padidėjo iki 1800. Apie 80 proc. pagaminamos produkcijos yra eksportuojama, o moksliniams tyrimams ir gaminamoms žemės ūkio mašinoms bei padargams tobulinti kasmet skiriama daugiau kaip 5 proc. nuo apyvartos.
Pagrindinės firmos Amazone produkcijos realizavimo rinkos yra Vokietija, Prancūzija, Rusija, Lenkija, Anglija ir Skandinavijos šalys. Pardavimų apimtys praėjusiais metais išaugo ne tik vietos rinkoje, bet ir Pabaltijo šalyse, Ispanijoje ir Rumunijoje.
Ypatingai sparčiai augo Amazone purkštuvų pardavimai. Didėjo ir tręšiamųjų, žemės dirbimo mašinų bei padargų, sėjamųjų ir komunalinės technikos pardavimų apimtys. „Mus ypatingai džiugina, kad po labai gerų 2012 metų apyvarta dar padidėjo, o pats augimas yra gerokai didesnis už šios verslo šakos vidurkį“, 2013 metų rezultatus komentavo firmos vadovai Kristijanas ir Justus Dreyeriai (Christian Dreyer, Justus Dreyer). Jie atkreipė dėmesį, kad, pirma, tai lėmė bendra palanki situacija rinkoje, o, antra, Amazone įmonių grupės nuolatinės investicijos į gamybinių pajėgumų plėtrą ir naujų mašinų kūrimą.
Iš viso į gamybinių pajėgumų plėtrą firma Amazone 2013 m. investavo apie 25 mln. EUR. Šių metų vasario viduryje Hasbergen-Gaste atidarytas naujas 120 darbo vietų technikos centras. Leipcige statomas naujas plūgų surinkimo cechas, o Leedene – 3000 m2 logistikos centro priestatas.
Plečiasi ir firmos paslaugų bei klientų aptarnavimo tarnyba. Padidėjo ne tik darbuotojų skaičius, bet išsiplėtė ir mokymų regionuose pasiūla. Šios srities naujiena – 2013 metais pradėtas e. mokymas. Interaktyvių mokymų metu asmeniniame ar planšetiniame kompiuteryje bet kuriuo patogiu metu savarankiškai galima mokytis valdyti bet kurią firmoje gaminamą mašiną.
Samaroje (Rusija) firma Amazone praėjusiais metais tapo žemės ūkio mašinų surinkimo gamyklos GAG Eurotechnika savininke. Šioje įmonėje buvo investuota į pagrindinį biurų pastatą, o Saratove atidaryta nauja firmos GAG Eurotechnika atstovybė. Firma GAG Eurotechnika yra didžiausias nesavaeigių žemės ūkio mašinų gamintoja Rusijoje, todėl ilgalaikės perspektyvos Rytų Europoje yra labai geros.
Tarptautinėje žemės ūkio technikos parodoje Agritechnica 2013 buvo pristatyta daug firmos Amazone naujovių. Didelio dėmesio sulaukė naujas apverčiamasis plūgas Cayron, kuris ypatingas tuo, kad dabar firma Amazone siūlo padargus ir įprastiniam žemės dirbimui. Tuo pačiu yra tęsiamos Leipcige prieš 150 metų įkurtos žemės dirbimo mašinų ir padargų gamybos firmos Rud. Sack tradicijos.
Stambiems ūkiams yra siūlomi nauji sunkieji kultivatoriai Cenius TX (darbinis plotis iki 7 m) ir sėjamosios Cirrus 03, našūs, patobulinti savaeigiai lauko purkštuvai Pantera 4502. Juostiniam žemės dirbimui (Strip Till) siūlomas naujas padargas XTill-VT. Dar praėjusių metų pradžioje buvo pristatyta nauja ISOBUS reikalavimus atitinkanti mineralinių trąšų barstomoji ZA-TS, kurios darbinis plotis gali siekti net 52 m.
Prognozuodami 2014 metų rezultatus, firmos Amazone vadovai yra atsargūs ir mano, kad apyvarta šiek tiek mažės. Tačiau jie įsitikinę, kad tolesnis Amazone firmų grupės augimas priklausys ne tik nuo bendrų tendencijų žemės ūkio technikos rinkoje, bet ir nuo investavimo į naujus produktus. Perspektyvos padidinti naujų produktų, pvz., plūgų, pardavimus turėtų būti tradicinėse rinkose (Vokietija, Prancūzija, Rusija, Lenkija, Anglija ir Skandinavijos šalys). Naujos eksporto galimybės atsiveria Afrikoje ir Kinijoje. 2014 metais numatoma tolesnė gamybinių pajėgumų ir paslaugų bei klientų aptarnavimo tarnybos plėtra. Milijoninės investicijos planuojamos į naujus dažymo įrenginius Hude-Altmoorhauzene. Leipcige prasidės naujų plūgų Cayron gamyba, o Hasbergen-Gaste plėsis naujų mineralinių trąšų barstomųjų ZA-TS gamybiniai pajėgumai.

 

Dr. Remigijus Zinkevičius, ŽŪIKVC

 


« atgal

Paieška:

2024 m. balandžio 25 d.

Elektroninis paštas - pagalba@vic.lt

Bendrosios informacijos teikimo telefonas - (8 5) 266 0620

Interesantai priimami:
pirmadieniais–ketvirtadieniais 8.00–17.00 val.,
penktadieniais 8.00–16.00 val.,
pietų pertrauka 12.00–13.00 val.

Draudimo skaičiuoklė

Greita gyvūno paieška

Greita augintinio paieška

Arklių veislininkystės duomenų peržiūra neregistruotiems vartotojams

Žemėlapiai

Pateikti klausimą

Asmenų kokybės vertinimo anketa

Mes socialiniame tinkle Facebook

Spaudos darbai

Kiaulių supirkimo savaitinės kainos

AgroRinka_4 (308)
 


Apyskaita Nr. 79
 


Lietuvos žemės ūkis: faktai ir skaiciai_2017 m. Nr. 2 (20)
 


Informacija apie 2017 m. Lietuvoje deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus