VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras


Adresas:

Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.

ISO 9001

ISO 27001

Paraiškų priėmimo informacinė sistema

Oficialiosios statistikos portalas

Lietuvos kaimo tinklas

Žemės ūkis ir kaimo plėtra

Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondas (EJRŽF)

Praneškite apie korupciją
Naujienos
ŽŪMPRIS » Žemės ūkio technikos ir paslaugų sektoriaus apžvalgos » Užsienio rinka
Padidėjo AGCO įmonių grupės apyvarta ir pelnas
2014-06-03

Pateikta 2013 verslo metų ataskaita rodo, kad praėjusiais metais AGCO įmonių grupės apyvarta pasiekė 10,8 mlrd. USD. Įvertinus neigiamą valiutos kursų svyravimo įtaką, tai yra apie 9,5 proc. daugiau, negu 2012 metais.
Analizuojant AGCO apyvartą pagal regionus, matome, kad 2013 m. žemės ūkio technikos pardavimų apimtys Šiaurės Amerikoje padidėjo 11,8 proc., Pietų Amerikoje – 10,4 proc., Europoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose – 10,2 proc., o Azijoje ir Ramiojo vandenyno šalyse – tik 0,1 proc. Šiaurės Amerikoje labiausiai išaugo purkštuvų, didelės galios traktorių ir įrangos grūdų laikymui pardavimai. O didžiausia apyvarta buvo technikos, skirtos kaupiamiesiems augalams. Brazilijoje ir Argentinoje taip pat padidėjo didelės galios traktorių, purkštuvų ir įrangos grūdams laikyti pardavimai. „AGCO praėjusius metus baigė solidžiu ketvirtuoju ketvirčiu ir pasiekė rekordinius apyvartos bei pelno rezultatus“, – sakė prezidentas Martinas Richenhagenas (Martin Richenhagen). Dėl ateities jis taip pat yra optimistiškas: „Mes ir ateityje išnaudosime palankias sąlygas rinkoje, įvertindami mūsų padėtį ir produktų dalį pasaulinėje žemės ūkio technikos rinkoje“.
Kalbėdamas apie gerų rezultatų priežastis, M. Richenhagenas pabrėžė, kad „2013 m. daugelyje industrinių šalių derliai vėl pakilo iki normalaus lygio ir žemės ūkio produkcijos gamintojų pajamos išliko stabilios. Žemės ūkio technikos pardavimų augimą skatino derlingumo didėjimas ir geros žemės ūkio įmonių pajamos Šiaurės Amerikoje. Vakarų Europoje žemės ūkio technikos paklausą skatino geri derliai Prancūzijoje ir Vokietijoje. O dalyje Šiaurės Europos šalių ir nuo nepalankių oro sąlygų nukentėjusiuose Didžiosios Britanijos regionuose žemės ūkio technikos paklausa išliko nedidelė. Brazilijos rinką skatino patrauklios žemės ūkio produkcijos supirkimo kainos, geresni derliai ir finansinė valstybės parama“.
AGCO prezidentas mano, kad 2014 metais žemės ūkio technikos paklausa turėtų sumažėti dėl mažėjančių žemės ūkio produkcijos kainų ir įmonių pajamų. Tačiau savo ilgalaikes teigiamas prognozes AGCO grindžia tuo, kad pajamos iš žemės ūkio veiklos didės dėl didėjančio gyventojų skaičiaus, baltymų ir biodegalų naudojimo, tuo pačiu ir augančios augalinių žaliavų paklausos. AGCO tikisi, kad 2014 m. apyvarta sieks 10,8–11,0 mlrd. USD, nes prognozuojamas žemės ūkio technikos paklausos sumažėjimas bus kompensuojamas kainų pranašumais ir didesne dalimi pasaulinėje rinkoje. Manoma, kad, palyginti su 2013 m., didesnį pelną „suvalgys“ didėjančios techninės ir rinkos vystymo išlaidos. „2014-tieji žemės ūkio technikos gamintojams bus sunkūs metai,“ – mano M. Richenhagenas. 
 
Doc. dr. Remigijus Zinkevičius, ŽŪIKVC

« atgal

Paieška:

2024 m. balandžio 25 d.

Elektroninis paštas - pagalba@vic.lt

Bendrosios informacijos teikimo telefonas - (8 5) 266 0620

Interesantai priimami:
pirmadieniais–ketvirtadieniais 8.00–17.00 val.,
penktadieniais 8.00–16.00 val.,
pietų pertrauka 12.00–13.00 val.

Draudimo skaičiuoklė

Greita gyvūno paieška

Greita augintinio paieška

Arklių veislininkystės duomenų peržiūra neregistruotiems vartotojams

Žemėlapiai

Pateikti klausimą

Asmenų kokybės vertinimo anketa

Mes socialiniame tinkle Facebook

Spaudos darbai

Kiaulių supirkimo savaitinės kainos

AgroRinka_4 (308)
 


Apyskaita Nr. 79
 


Lietuvos žemės ūkis: faktai ir skaiciai_2017 m. Nr. 2 (20)
 


Informacija apie 2017 m. Lietuvoje deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus