Maisto produktų vidutinės kainos kaimiškųjų vietovių parduotuvėse ir turgavietėse Lietuvoje 2012 m. liepos – rugpjūčio mėn. pradžioje
Maisto produktų vidutinės kainos kaimiškųjų vietovių parduotuvėse Lietuvoje 2012 m. liepos – rugpjūčio mėn. pradžioje Lt/mat vnt.
Šaltinis: ŽŪMPRIS
Pastabos:
Kainos registruojamos iki kiekvieno mėnėsio 7 dienos.
Kainų kaimo vietovių parduotuvėse registravimui nenaudojamos akcijinės kainų vertės.
* – Palyginus rugpjūtį su liepa;
**– Liepos mėn. vidutinė kaina skaičiuojama įskaitant senojo derliaus daržoves
*** – Liepos mėn. vidutinė kaina skaičiuojama įskaitant 2011 metų derliaus medų
Maisto produktų aprašas
• geriamasis pienas – neapdorotas UAT, be priedų (kvapniųjų medžiagų, Ca, vitaminų ir pan.);
• kefyras – plastikiniame maišelyje;
• grietinė - 400 g arba 450 g polistirolo indelyje;
• varškės sūriai - fasuoti plastikinėje pakuotėje;
• sviestas - 180 g arba 200 g įpakavime, pergamentiniame popieriuje;
• tepus riebalų mišinys - 200 g įpakavime, pergamentiniame popieriuje, 15% augalinių riebalų;
• varškė – 180 g arba 200 g įpakavime, pergamentiniame popieriuje arba plastikiniame maišelyje, be priedų (džiovintų vaisių, sintetinių ir natūraliųjų kvapiųjų medžiagų, dažiklių);
• liesa varškė – 180 g arba 200 g įpakavime, pergamentiniame popieriuje arba plastikiniame maišelyje, be priedų (džiovintų vaisių, sintetinių ir natūraliųjų kvapiųjų medžiagų, dažiklių);
• fermentiniai sūriai – nefasuoti;
• kiauliena - šviežia, atvėsinta, nefasuota;
• vištienos ketvirčiai atvėsinti – plastikiniame maišelyje arba nefasuoti;
• vištienos ketvirčiai sušaldyti – fasuoti;
• broileris – atvėsinti plastikiniame maišelyje arba nefasuoti, sušaldyti fasuoti;
• vištienos krūtinėlė - fasuota, atvėsinta;
• vištų kiaušiniai - 10 vnt., rudi, popierinėse dėžutėse;
• europinė jūrų lydeka (hekas) – sušaldyta, be galvos, fasuota plastikinėje pakuotėje;
• sūdyta silkė - nefasuota, neišdarinėta, su galvom;
• sūdyta silkių filė - nefasuota, natūrali, su oda, sūryme;
• menkės filė – fasuota plastikinėje pakuotėje, sušaldyta;
• kvietiniai miltai – popierinėje pakuotėje;
• duona, batonas – be specialių priedų (džiovinti vaisiai, riešutai ir kt.), popierinėje arba plastikinėje pakuotėje;
• ryžiai – popierinė arba plastikinė, be specialių priedų;
• grikių kruopos – popierinėje arba plastikinėje pakuotėje;
• manų kruopos – popierinėje arba plastikinėje pakuotėje;
• cukrus – plastikinėje pakuotėje;
• baltagūžiai kopūstai, burokėliai, trumpavaisiai ir ilgavaisiai agurkai, pomidorai, svogūnai – nefasuoti;
• obuoliai – nefasuoti;
• maistinis aliejus – palstikinis butelis, kepimui, virimui, salotoms;
• juoduota druska – plastikinis maišelis.
Maisto produktų vidutinės kainos turgavietėse Lietuvoje 2012 m. liepos – rugpjūčio mėn. pradžioje Lt/mat vnt.
Šaltinis: ŽŪMPRIS
Pastabos:
Kainos turgavietėse registruojamos einamojo mėnesio pirmąjį šeštadienį.
Turgavietėje registruojama pirminė, pardavėjo prašoma kaina (be nuolaidų).
* – Palyginus rugpjūtį su liepa;
** – Liepos mėn. vidutinė kaina skaičiuojama įskaitant 2011 metų derliaus medų
*** – Liepos mėn. vidutinė kaina skaičiuojama įskaitant senojo derliaus daržoves
Maisto produktų aprašas
• geriamas pienas – pilstomas, neįskaitant taros kainos;
• grietinė – pilstoma, neįskaitant taros kainos;
• sviestas – nefasuotas;
• varškė, varškės sūris – plastikiniame maišelyje;
• švieži, rūkyti lašiniai – nefasuoti, sveriami;
• kiauliena – sveriama, šviežia, atšaldyta;
• jautiena – sveriama, šviežia, atšaldyta;
• veršiena – sveriama, šviežia, atšaldyta;
• kaimiška vištiena, antiena, kalakutiena - šviežia, atšaldyta, nefasuota;
• sūdyta silkė – nefasuota;
• sūdytų silkių filė - sūryme, nefasuota;
• europinė jūrų lydeka (hekas) – sušaldyta, fasuota plastikinėje pakuotėje;
• menkė – šviežia, atšaldyta, nefasuota;
• strimelė – šviežia, atšaldyta, nefasuota;
• sterkas – šviežias, atšaldytas, nefasuotas;
• karosas – šviežias, atšaldytas, nefasuotas;
• stinta – šviežia, atšaldyta, nefasuota;
• medus – 2012 metų;
• vėlyvosios bulvės, baltagūžiai kopūstai, morkos, svogūnai, geltoni, česnakai, burokėliai – nefasuoti.
|