Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) duomenimis, 33 proc. ES kiaulių veisimo bendrovių buvo aptikta salmonelė.
Apžiūra buvo atlikta 24 ES šalyse narėse, taip pat Norvegijoje ir Šveicarijoje. Visose šalyse, išskyrus dvi, buvo rastos įvairios salmoneles padermės. Šios bakterijos paplitimo dažnumas atskirose šalyse taip pat buvo skirtingas. Tyrimo metu nustatyta visa eilė skirtingų salmonelės padermių. Iš kurių dažniausiai aptinkamos buvo Salmonella typhimurium, ir S. Derby. Salmonella typhimurium, ir yra pagrindiniai žmonių salmoneliozės sukėlėjai ES teritorijoje
Tyrimo ataskaitoje EFSA rekomenduoja pastovų salmonelės paplitimo tarp paršavedžių sekimą. Nauji ES teisės aktai reglamentuoja salmonelės paplitimo mažinimą maiste ir gyvūnų populiacijose, tai yra dalis ES bendrosios strategijos, siekiant sumažinti užkrečiamas, maistu plintančias žmonių ligas.
Salmonelė paprastai randama paukštienoje, kiaušiniuose, termiškai neapdorotame piene, mėsoje ir vandenyje.