ŽŪMPRIS duomenimis Lietuvoje tepių riebalų mišinių (fasuotų 200–250 g folijoje) vidutinė pardavimo kaina (gamintojų) 2005 m sausį siekusi 7,84 Lt/kg, gegužę ji išaugo 14,41% – iki 8,97 Lt/kg, 82% riebumo sviesto (fasuoto 200–250 g folijoje) – 9,43% (nuo 9,97 Lt/kg iki 10,91 Lt/kg).
Pažymėtina, kad analizuojamu laikotarpiu labiausiai pabrango Gouda tipo sūriai. Pavyzdžiui, šio produkto vidutinė pardavimo kaina (gamintojų) Lietuvoje sausį sudarė 9,57 Lt/kg, o gegužę padidėjo 9,20% – iki 10,45 Lt/kg. Varškės sūrio (be priedų, 22% riebumo) vidutinė pardavimo kaina (gamintojų) vidaus rinkoje sausį siekusi 9,29 Lt/kg, gegužę išaugo 5,38% (nuo 9,29 Lt/kg iki 9,79 Lt/kg), Tilsit tipo sūrių – 5,14% (nuo 10,32 Lt/kg iki 10,85 Lt/kg), o kietųjų ilgai nokstančių sūrių kaina sumažėjo 14,92% (nuo 16,62 Lt/kg iki 14,14 Lt/kg).
Šių metų gegužę geriamojo nenugriebto pieno (ne mažesnio kaip 3,5% riebumo, fasuoto po 0,8–1 l plėvelėje) vidutinė pardavimo kaina (gamintojų) Lietuvoje sudarė 1,57 Lt/l – 6,8% didesnė nei sausį, o geriamojo pusiau nugriebto pieno (2,5% riebumo, pasterizuoto, fasuoto po 0,8–1 l plėvelėje) – net 19,42% (1,23 Lt/l) didesnė nei sausį.
Analizuojamu laikotarpiu kefyro (2,5% riebumo, fasuoto 0,8–1 l plėvelėje) vidutinė pardavimo kaina (gamintojų) vidaus rinkoje išaugo 5,56% (nuo 1,26 Lt/l iki 1,33 Lt/l), grietinės (30% riebumo, fasuotos 350–450 g polistirolo indeliuose) – 4,13% (nuo 3,87 Lt/kg iki 4,03 Lt/kg), liesos varškės (be priedų, fasuotos po 200–250 g) – 17,60% (nuo 5,74 Lt/kg iki 6,75 Lt/kg), nugriebto pieno miltelių (fasuotų po 25 kg) – 1,70% (nuo 6673,74 Lt/t iki 6787,09 Lt/t).