Remiantis Italijos maisto ir žemės ūkio rinkos paslaugų instituto (ISMEA), Italijoje 2009 m. ekologiškų maisto produktų pardavimų apyvarta buvo 6,9 proc. didesnė nei 2008 m., o 2008 m., palyginus su 2007 m., pardavimų apyvartos prieaugis sudarė 5,2 proc. Daugiausiai nagrinėjamu laikotarpiu padidėjo ekologinės gamybos šviežių ir perdirbtų vaisių bei daržovių (26,6 proc.) ir kiaušinių (21,8 proc.) pardavimų apyvarta. O gėrimų ir duonos bei jos pakaitalų pardavimų apyvarta padidėjo mažiau – atitinkamai 5,7 ir 8,7 proc.
Ekologiško pieno produktų pardavimų apyvarta nagrinėjamu laikotarpiu sumažėjo 1,9 proc., arbatos, kavos ir konditerijos produktų – 2,7 proc., aliejaus – 3,3 proc., o kūdikių maistas – 15,7 proc.
Ekologinės gamybos vaisiai, daržovės, pieno produktai, arbata, kava ir konditerijos gaminiai sudarė didžiausią dalį (54 proc.) iš visų parduotų ekologiškų maisto produktų.
Pagal „Organic-market“ parengė A. Linauskas, Tel.: (8 – 37) 397 075
|