Remiantis Ismea (žemės ūkio ir maisto produktų rinkos analizės ir paslaugų institutas) duomenimis, ekologiškų maisto produktų pardavimų apyvarta Italijoje, per pirmąjį 2010 m. pusmetį padidėjo 9 proc. (2009 m. – 6,9 proc., 2008 m. – 5,2 proc.). Italijoje daugiausiai nuperkama šviežių ir perdirbtų vaisių ir daržovių, kurių pardavimų apyvarta per pirmus 2010 m. šešis mėnesius padidėjo 0,9 proc. (per pirmąjį 2009 m. pusmetį – 26,6 proc.), ekologinės gamybos gėrimų – 5,7 proc. (5,7 proc.), kiaušinių – 8 proc. (21,8 proc.), medaus – 13,7 proc. (14 proc.), o duona ir duonos gaminiai – 19,2 proc. (8,7 proc.). Ekologiško pieno, pusryčių maisto, vaikų maisto, aliejaus, bei makaronų ir ryžių pardavimų apyvarta, 2009 m. pirmąjį pusmetį mažėjusi, per tą patį 2010 m. laikotarpį padidėjo atitinkamai 11,2 proc., 17,3 proc., 31,1 proc., 9,9 proc. ir 7,9 proc.
Pasak Ismea, padidėjusiai ekologiško maisto produktų apyvartai įtakos padarė ir sumažėjusi vidutinė maisto produktų kaina (2,3 proc. palyginus 2010 m. pirmąjį pusmetį su 2009 m. tuo pačiu laikotarpiu).
Pagal „Green Planet“ parengė A. Linauskas, tel.: (8 37) 397 075,
2010-11-02 |