VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras


Adresas:

Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.

ISO 9001

ISO 27001

Paraiškų priėmimo informacinė sistema

Oficialiosios statistikos portalas

Lietuvos kaimo tinklas

Žemės ūkis ir kaimo plėtra

Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondas (EJRŽF)

Praneškite apie korupciją
Naujienos
Naujienos
Mokymai užtikrina registrų ir informacinių sistemų duomenų patikimumą
2014-11-06

Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro administruojamuose gyvulininkystės srities registruose ir informacinėse sistemose sukauptą, apdorotą ir apibendrintą informaciją naudoja valstybės ir savivaldybių institucijos, gyvulininkystės specialistai, veislininkystės institucijos ir ūkininkai. „Kad šie duomenys būtų patikimi, būtina juos laiku ir teisingai suvesti į duomenų bazes, todėl bendradarbiaujame su visomis institucijomis, socialiniais partneriais, rengiame mokymus įvairių sričių specialistams, ūkininkams. Mūsų specialistai skaito pranešimus kitų įstaigų organizuojamuose mokymuose“, – sakė ŽŪIKVC Ūkinių gyvūnų ir pieno kvotų apskaitos departamento direktorė Daiva Beinorienė.

Žemės ūkio ministerijoje šią savaitę mokymus gyvulininkystės ir augalininkystės srities konsultantams organizavo Programos „Leader“ ir žemdirbių mokymo metodikos centras. ŽŪIKVC Ūkinių gyvūnų ir pieno kvotų apskaitos departamento Ūkinių gyvūnų registro skyriaus vadovės pavaduotojas  Rolandas Mikaliūnas mokymų dalyviams skaitė pranešimą apie ūkinių gyvūnų registravimą (teisinis reglamentavimas, naudojamos apskaitos formos, atskirų ūkinių gyvūnų rūšių registravimo ypatumai, galvijų, arklių pasų apskaita, ausų įsagų ir elektroninių ženklinimo priemonių apskaita, bičių apsauga naudojant augalų apsaugos produktus) ir supažindino su  žemės ūkio veiklos valdymo reikalavimų kontrolės sistema (ūkinių gyvūnų registravimo ir ženklinimo, gyvūninio maisto, pašarų saugos, ūkinių gyvūnų sveikatingumo, ūkinių gyvūnų gerovės reikalavimais). Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakultete (Beržų  g. 2A, Buivydiškės, Vilniaus r.) lapkričio 7 d. vyks seminaras „Gyvūnų ženklinimas ir registravimas“, kuriame Veterinarijos ir agroverslo vadybos studijų programos studentams ir gyvūnų augintojams pranešimą skaitys ŽŪIKVC Ūkinių gyvūnų registro skyriaus vadovė Ramunė Adamonienė.

„Kiekvieną mėnesį mūsų departamento specialistai rengia arba dalyvauja mokymuose, kuriuose skaito pranešimus. Pavyzdžiui,  kovo 24–balandžio 11 d. mūsų organizuotuose mokymuose  „Augalų apsaugos purškimo priemonės, jų panaudojimas ir apskaita“ dalyvavo 541 darbuotojas iš visų savivaldybių. Vasario mėnesį mokymuose „Ūkinių gyvūnų registravimo ir ženklinimo naujovės ir duomenų suvedimas į valstybės įmonės Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro Ūkinių gyvūnų registro kompiuterinę duomenų bazę“ dalyvavo 116 Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) darbuotojų. Ši tarnyba gegužės mėnesį organizavo mokymus ūkinių gyvūnų laikytojams ir paslaugų teikėjams, kurių metu ŽŪIKVC atstovai pristatė Ūkinių gyvūnų registro duomenų įvedimo programas“, – pasakojo D. Beinorienė.

ŽŪIKVC veiklos tikslas – įgyvendinti valstybės politiką žemės ūkio informacinių sistemų srityje. Kiekvienas pakeistas, papildytas ar naujas teisės aktas lemia naujoves registrų ir informacinių sistemų duomenų surinkimo procese. Pavyzdžiui, šiemet „karšta tema“ buvo... mažosios bitutės. Todėl ŽŪIKVC atstovas balandžio mėnesį pranešimą skaitė Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos darbuotojų ir Joniškio rajono savivaldybės darbuotojų mokymuose „Bičių laikymo vietų koordinačių nustatymas“. Liepos mėnesį Aleksandro Stulginskio universitete vyko mokymai „Bitynų valstybinė veterinarinė kontrolė“ teritorinių valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų veterinarijos gydytojams, atsakingiems už bitynų valstybinę veterinarinę kontrolę. ŽŪIKVC specialistai mokymo dalyvius supažindino, kaip pažymėti bičių laikymo vietas geografinėje informacinėje sistemoje. ŽŪIKVC organizavo Kiaulių veislininkystės informacinės sistemos (KVIS) bandomosios versijos pristatymą ir praktinius mokymus, kuriuose dalyvavo 26 dalyviai (VGVPT, Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos, AB ,,Kiaulių veislininkystė“ atstovai ir kiaulių augintojai). Mokymų dalyviams buvo suteiktos prieigos prie bandomosios KVIS, kurioje leista analizuoti esamus ir įvedamus duomenis. Valstybinės gyvulių veislininkystės priežiūros tarnybos iniciatyva šiemet vyko tarnybos veislininkystės inspektorių susitikimas su ŽŪIKVC specialistais, kurie pristatė registrų ir informacinių sistemų naujoves.

„Visi mokymai ir susitikimai, kuriuose pristatomos naujovės ir kitų institucijų darbuotojai mokomi dirbti su ŽŪIKVC administruojamomis informacinėmis sistemomis yra labai naudingi ir padeda užtikrinti, kad registruose ir informacinėse sistemose duomenys būtų teikiami laiku, teisingi ir būtų išsaugotas jų konfidencialumas, vientisumas,  pasiekiamumas“, – sako D. Beinorienė.


VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro informacija
 

« atgal

Paieška:

2024 m. balandžio 19 d.

Elektroninis paštas - pagalba@vic.lt

Bendrosios informacijos teikimo telefonas - (8 5) 266 0620

Interesantai priimami:
pirmadieniais–ketvirtadieniais 8.00–17.00 val.,
penktadieniais 8.00–16.00 val.,
pietų pertrauka 12.00–13.00 val.

Draudimo skaičiuoklė

Greita gyvūno paieška

Greita augintinio paieška

Arklių veislininkystės duomenų peržiūra neregistruotiems vartotojams

Žemėlapiai

Pateikti klausimą

Asmenų kokybės vertinimo anketa

Mes socialiniame tinkle Facebook

Spaudos darbai

Kiaulių supirkimo savaitinės kainos

AgroRinka_4 (308)
 


Apyskaita Nr. 79
 


Lietuvos žemės ūkis: faktai ir skaiciai_2017 m. Nr. 2 (20)
 


Informacija apie 2017 m. Lietuvoje deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus