VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras


Adresas:

Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.

ISO 9001

ISO 27001

Paraiškų priėmimo informacinė sistema

Oficialiosios statistikos portalas

Lietuvos kaimo tinklas

Žemės ūkis ir kaimo plėtra

Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondas (EJRŽF)

Praneškite apie korupciją
Naujienos
Naujienos
Ūkinių gyvūnų laikytojai turi patikslinti mobiliųjų telefonų numerius Ūkinių gyvūnų registre
2016-07-21

VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras (ŽŪVKC) prašo ūkinių gyvūnų laikytojus, registruotus Ūkinių gyvūnų registre (ŪGR), patikslinti mobiliųjų telefonų numerius ir suvesti į Ūkinių gyvūnų registrą aktualius mobiliųjų telefonų numerių duomenis, kad ŽŪIKVC galėtų laiku informuoti laikytojus apie pavėluotus, nepraneštus ūkinių gyvūnų perkėlimo ar kaitos įvykius SMS žinute.

Ūkinių gyvūnų registre galioja dviguba pranešimų apie ūkinių gyvūnų perkėlimą sistema: pranešamas išvežimas ir atvežimas. Jei trūksta vieno pranešimo – gyvūnas „plaukioja“. Perkėlimo priežasties pavadinimas „Nepraneštas išvežimas“ ŪGR atsiranda ir tuomet, kai duomenis apie išvežimą ir (ar) atvežimą suveda kitos savivaldybės Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos teritorinio skyriaus darbuotojai, ženklinimo paslaugų teikėjai, prekiautojai ūkiniais gyvūnais, o ŪGR dar neįvestas ar nepatvirtintas išvežimas.

Labai svarbu, kad ūkinių gyvūnų laikytojai laiku praneštų apie galvijų, avių, ožkų perkėlimą ir kaitą. Neretai atsitinka taip, kad skerdykla praneša apie paskerdimą, o laikytojas dar nepranešė apie išvežimą. Tokiais atvejais laikytojas ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas nuo ūkinio gyvūno išvežimo turi užpildyti ir pateikti GŽ-2 formą. O laikytojai, turintys prisijungimą prie ŪGR, turi susirasti eilutę „Nepraneštų išvežimų taisymas ir ataskaita“ ir prie atitinkamo gyvūno paspausti mygtuką „Tvirtinti“.

Susiklosčius praktikai, kada gyvulių laikytojai, vėluoja teikti duomenis apie ūkinių gyvūnų būklės pasikeitimo įvykius, būtina žinoti, kad nors gyvulių laikytojai nebaudžiami administracine tvarka, teikiant ES paramą - taisyklės nustatytos vadovaujantis ES Reglamentais ir todėl už visus pažeidimus ar neatitikimus, jeigu tai nėra Force majoure sąlygoti pažeidimai, taikomos sankcijos. Atkreipiame dėmesį, kad visa atsakomybė už teikiamų dokumentų teisingumą tenka ūkinių gyvūnų laikytojams.
 
Ūkinių gyvūnų laikytojams, siekiantiems valstybės paramos ir pavėluotai pranešusiems duomenis apie ūkinių gyvūnų perkėlimą ir (ar) kaitą, susietoji parama už ūkinius gyvūnus neskiriama. Duomenis būtina pranešti ne vėliau kaip per 7 kalendorines dienas http://www.vic.lt/?mid=76&id=21875.

ŽŪIKVC atliko 2016 m. pirmojo pusmečio pavėluotų pranešimų apie ūkinių gyvūnų perkėlimą ir kaitą analizę ir nustatė, kad per šį laikotarpį ŪGR iš viso įvesti 748 829 su ūkiniais gyvūnais susiję įvykiai: galvijų – 625 251, avių – 114 536, ožkų – 9 042. Iš jų nustatyti 42 979 (5,7 proc.) pavėluoti su ūkiniais gyvūnais susijusių duomenų įvedimai: galvijų – 34 239 (5,5 proc.), avių – 8 219 (7,2 proc.), ožkų – 521 ( 5,8 proc.).

Laiku nepranešta apie ūkinių gyvūnų atvežimą (2968 įvykiai), gaišimą (996 įvykiai), išvežimą (24802 įvykiai), prieauglio atsivedimą (13421 įvykis), priverstinį skerdimą (16 įvykių), skerdimą savo reikmėms (776 įvykiai).

Primename, kad visiems ūkinių gyvūnų laikytojams, registruotiems ŪGR, sudaryta galimybė internete peržiūrėti savo vardu registruotus ūkinius gyvūnus, sekti jų perkėlimo ir kaitos registravimo duomenis. ŪGR registruojant ūkinius gyvūnus, yra automatiškai formuojamos duomenų pateikimo formos ir žurnalai, nepraneštų išvežimų ataskaitos, kurias galima peržiūrėti tiek VMVT darbuotojams, tiek patiems ūkinių gyvūnų laikytojams.

ŽŪIKVC, atlikęs išsamią vėluojančių pranešimų apie ūkinių gyvūnų perkėlimą ir kaitą analizę, nusprendė praplėsti ŪGR funkcionalumą trumpųjų pranešimų (SMS) siuntimu ūkinių gyvūnų laikytojams. Todėl ŽŪIKVC galėtų laiku informuoti laikytojus apie pavėluotus, nepraneštus įvykius SMS žinute.

Tačiau atkreipiame dėmesį, kad apie 50 proc. SMS žinučių nepasiekia ūkinių gyvūnų laikytojų dėl nurodytų netikslių jų mobiliųjų telefonų numerių.

VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro informacija

« atgal

Paieška:

2024 m. balandžio 16 d.

Elektroninis paštas - pagalba@vic.lt

Bendrosios informacijos teikimo telefonas - (8 5) 266 0620

Interesantai priimami:
pirmadieniais–ketvirtadieniais 8.00–17.00 val.,
penktadieniais 8.00–16.00 val.,
pietų pertrauka 12.00–13.00 val.

Draudimo skaičiuoklė

Greita gyvūno paieška

Greita augintinio paieška

Arklių veislininkystės duomenų peržiūra neregistruotiems vartotojams

Žemėlapiai

Pateikti klausimą

Asmenų kokybės vertinimo anketa

Mes socialiniame tinkle Facebook

Spaudos darbai

Kiaulių supirkimo savaitinės kainos

AgroRinka_4 (308)
 


Apyskaita Nr. 79
 


Lietuvos žemės ūkis: faktai ir skaiciai_2017 m. Nr. 2 (20)
 


Informacija apie 2017 m. Lietuvoje deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus