VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras


Adresas:

Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi
Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.

ISO 9001

ISO 27001

Paraiškų priėmimo informacinė sistema

Oficialiosios statistikos portalas

Lietuvos kaimo tinklas

Žemės ūkis ir kaimo plėtra

Europos jūrų reikalų ir žuvininkystės fondas (EJRŽF)

Praneškite apie korupciją
Naujienos
Naujienos
Gyvūnų augintinių šeimininkai jau turi galimybę patikrinti, ar augintinio duomenys perduoti Gyvūnų augintinių registrui
2017-02-23

Kaip žinia, nuo 2016 m. sausio 1 d. įsigaliojo tvarka, kad visi šunys, katės ir šeškai (gyvūnai augintiniai) privalo būti ženklinami mikroschemomis ir registruojami Gyvūnų augintinių registre, kurį tvarko VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras (ŽŪIKVC). Šis centras yra EuroPetNet narys. Todėl visi augintinių duomenys yra integruoti į bendrą gyvūnų augintinių europinę paieškos informacinę sistemą.

Gyvūnų augintinių registru naudojasi gyvūnų globos, veisėjų asociacijos, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, savivaldybių administracijos ir kitos suinteresuotos įstaigos. Šiuo metu Gyvūnų augintinių registre yra registruota 24330 šunų, 7590 kačių ir 136 šeškai.

Deja, daugelis Lietuvoje jau suženklintų gyvūnų augintinių nėra registruoti Gyvūnų augintinių registre, todėl jų nuosavybės ar priežiūros teisės nėra įteisintos. Pasitaiko atvejų, kad augintinius registruojantys specialistai gyvūnų augintinius registruoja į savo apskaitos sistemas, nepateikdami duomenų Gyvūnų augintinių registrui. Gyvūno augintinio šeimininkas sumoka specialistui pinigus, bet paslauga nėra iki galo pilnai atlikta. Be to, jei duomenys neregistruojami Gyvūnų augintinių registre, tai duomenys neįtraukiami ir į bendrą gyvūnų augintinių europinę paieškos informacinę sistemą. Norime atkreipti dėmesį, kad ši sistema labai palengvina gyvūnų augintinių šeimininkų gyvenimą, nes jie be trukdžių gali vežti augintinius į kitas šalis dalyvauti parodose, juos parduoti ar tiesiog su jais keliauti. Pasienio tarnybos per bendrą EuroPetNet duomenų bazę be vargo suranda kiekvieną augintinį. Kiekvieną pasimetusį augintinį, ar tai atsitiktų namuose, ar svečioje šalyje, galima lengvai surasti ir grąžinti šeimininkui.

Todėl ŽŪIKVC įdiegė naują nemokamą paslaugą, kad augintinių šeimininkai galėtų patikrinti, ar specialistas, paženklinęs gyvūną augintinį mikroschema, įregistravo jį ir į Gyvūnų augintinių registrą. Tai galima padaryti http://www.vic.lt tinklapyje atidarius nuorodą “Greita augintinio paieška”. Be to, dėl gyventojų patogumo, Gyvūnų augintinių registre registruotų gyvūnų augintinių pasikeitusius duomenis galima pateikti per elektroninius valdžios vartus. Reikia jungiantis per Lietuvos bankų elektroninės bankininkystės sistemą, pasirašant elektroniniu arba mobiliu elektroniniu parašu.



« atgal

Paieška:

2024 m. balandžio 19 d.

Elektroninis paštas - pagalba@vic.lt

Bendrosios informacijos teikimo telefonas - (8 5) 266 0620

Interesantai priimami:
pirmadieniais–ketvirtadieniais 8.00–17.00 val.,
penktadieniais 8.00–16.00 val.,
pietų pertrauka 12.00–13.00 val.

Draudimo skaičiuoklė

Greita gyvūno paieška

Greita augintinio paieška

Arklių veislininkystės duomenų peržiūra neregistruotiems vartotojams

Žemėlapiai

Pateikti klausimą

Asmenų kokybės vertinimo anketa

Mes socialiniame tinkle Facebook

Spaudos darbai

Kiaulių supirkimo savaitinės kainos

AgroRinka_4 (308)
 


Apyskaita Nr. 79
 


Lietuvos žemės ūkis: faktai ir skaiciai_2017 m. Nr. 2 (20)
 


Informacija apie 2017 m. Lietuvoje deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir kitus plotus