Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 86,766 tūkst. t mėsos* – tai 5,5 proc. daugiau, lyginant su 2012 m. atitinkamu laikotarpiu. Labiausiai (15,6 proc.) padidėjo kiaulienos gamyba – ir sudarė 56,298 tūkst. t, tačiau galvijienos ir avienos gamyba mažėjo atitinkamai (9,1 proc.) iki 30,390 tūkst. t ir (3,9 proc.) iki 78,56 t. Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba Lietuvoje sudarė 9,248 tūkst. t ir, lyginant su 2012 m. atitinkamu laikotarpiu, nepakito.
Dėl sezoniškumo, kaip ir kiekvienais metais, daugiausia galvijienos (4,133 tūkst. t) buvo pagaminta šių metų spalio mėn. ir, lyginant su 2013 m. rugsėjo mėn., gamybos apimtys išaugo 44,1 proc., tačiau, lyginant su 2012 m. spalio mėn., sumažėjo 15,5 proc. Ganiavos pabaiga turėjo įtakos ir avienos gamybos didėjimui. 2013 m. spalio mėn., lyginant su 2013 m. rugsėjo mėn., avienos gamyba padidėjo 10,3 proc. ir sudarė 8,63 t, o lyginant su 2012 m. spalio mėn., sumažėjo 5 proc. Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos įmonėse kiaulienos buvo pagaminta 5,758 tūkst. t ir, lyginant su 2013 m. rugsėjo mėn., apimtys padidėjo 8,4 proc., o lyginant su 2012 m. spalio mėn. – 8,6 proc. 2013 m. spalio mėn. subproduktų** buvo pagaminta 1,014 tūkst. t.
* neįskaitant paukštienos
**švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
Lietuvos įmonėse pagamintos galvijienos ir kiaulienos gamyba tūkst. t

Pagal ŽŪMPRIS duomenis parengė J. Žukauskaitė, tel. (8-37) 397 806
|