Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 8,284 tūkst. t mėsos* – 2,1 proc. mažiau nei 2013 m. vasario mėn. ir 4,5 proc. mažiau nei 2014 m. sausio mėn. Iš to skaičiaus padidėjo tik galvijienos gamyba – 9,5 proc., lyginant su 2013 m. vasario mėn., ir sudarė 3,185 tūkst. t, o kiaulienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 8,1 proc. (iki 5,091 tūkst. t) ir 8,3 proc. (iki 7,43 t). Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba Lietuvoje sudarė 0,964 tūkst. t ir, lyginant su 2013 m. atitinkamu laikotarpiu, padidėjo 4,4 proc.
2014 m. vasario mėn. dešrų*** buvo pagaminta 1,0 proc. mažiau nei 2013 m. atitinkamu laikotarpiu (4,072 tūkst. t).
* neįskaitant paukštienos
**švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
***dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Lietuvos įmonėse pagamintos galvijienos ir kiaulienos gamyba tūkst. t
.jpg)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|