

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2014 m. sausio–gegužės mėn. Lietuvos įmonėse sumažėjo mėsos* gamyba
2014-07-14
Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 43,098 tūkst. t mėsos* – 2,0 proc. mažiau nei 2013 m. atitinkamu laikotarpiu. Iš to skaičiaus padidėjo tik galvijienos gamyba – 7,6 proc. (iki 16,190 tūkst. t), lyginant su 2013 m. analogišku laikotarpiu, o kiaulienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 7,0 proc. ir 18,1 proc. ir sudarė atitinkamai 26,874 tūkst. t ir 33,601 t. Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba Lietuvoje sudarė 4,473 tūkst. t ir, lyginant su 2013 m. atitinkamu laikotarpiu, sumažėjo 5,0 proc.
2014 m. sausio–gegužės mėn. Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 22,426 tūkst. t dešrų*** – 2,4 proc. daugiau, lyginant su 2013 m. atitinkamu laikotarpiu.
* neįskaitant paukštienos;
**švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00);
***dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06 |
« atgal |
|
|
|
|