Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 66,618 tūkst. t mėsos* – 0,2 proc. mažiau nei 2013 m. sausio–liepos mėn. Iš to skaičiaus padidėjo tik galvijienos gamyba – 11,3 proc. (iki 22,646 tūkst. t), lyginant su 2013 m. analogišku laikotarpiu, o kiaulienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 5,7 proc. ir 15,2 proc. ir sudarė atitinkamai 37,566 tūkst. t ir 46,03 t. Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba Lietuvoje sudarė 6,361 tūkst. t ir, lyginant su 2013 m. atitinkamu laikotarpiu, sumažėjo 1,7 proc.
2014 m. sausio–liepos mėn. Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 32,120 tūkst. t dešrų*** – 0,3 proc. daugiau, lyginant su 2013 m. atitinkamu laikotarpiu.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|