

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2014 m., lyginant su 2013 m., Lietuvos įmonėse padidėjo mėsos* gamyba
2015-01-26
Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 106,056 tūkst. t mėsos* – 2,1 proc. daugiau nei 2013 m. Iš to skaičiaus padidėjo tik galvijienos gamyba – 6,8 proc. (iki 39,257 tūkst. t), lyginant su 2013 m., o kiaulienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 0,5 proc. ir 8,7 proc., ir sudarė atitinkamai 66,711 tūkst. t ir 88,01 t. Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba Lietuvoje sudarė 11,234 tūkst. t ir, lyginant su 2013 m., sumažėjo tik 0,3 proc.
Preliminariais ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) duomenimis, per šiuos metus Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 55,460 tūkst. t dešrų*** – 1,0 proc. mažiau, lyginant su 2013 m.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|