

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2015 m. sausio–vasario mėn. Lietuvos įmonėse padidėjo mėsos* gamyba
2015-04-14
Analizuojamu laikotarpiu Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 17,650 tūkst. t mėsos* – atitinkamai 4,05 proc. ir 5,26 proc. daugiau, lyginant su 2014 m. ir 2013 m. atitinkamu laikotarpiu. Iš to skaičiaus padidėjo tik kiaulienos gamyba – 7,07 proc. (iki 1,140 tūkst. t), lyginant su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu, o galvijienos ir avienos – sumažėjo, atitinkamai 1,05 proc. (iki 6,233 tūkst. t) ir 3,95 proc. (iki 14,31 t). Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba Lietuvoje sudarė 1,935 tūkst. t ir, lyginant su 2014 m. sausio–vasario mėn., padidėjo 2,16 proc.
ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) duomenimis, 2015 m. sausio–vasario mėn. Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 9,137 tūkst. t dešrų*** – atitinkamai 1,89 proc. ir 5,80 proc. daugiau, lyginant su 2014 m. ir 2013 m. tuo pačiu laikotarpiu.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|