

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
Lietuvos įmonėse padidėjo mėsos* gamyba
2015-06-15
ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) duomenimis, 2015 m. sausio–balandžio mėn., Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 37,084 tūkst. t mėsos* – 6,66 proc. daugiau, palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu. Per šių metų pirmuosius keturis mėn. Lietuvoje, palyginti su 2014 m. sausio–balandžio mėn. didėjo visų rūšių mėsos gamyba: galvijienos – 6,86 proc. (iki 13,916 tūkst. t), kiaulienos – 6,53 proc. (iki 23,135 tūkst. t), o avienos – 16,60 proc. (iki 32,14 t). Analizuojamu laikotarpiu subproduktų** gamyba Lietuvoje sudarė 4,161 tūkst. t ir, palyginti su 2014 m. sausio–balandžio mėn., padidėjo 13,58 proc.
2015 m. sausio–balandžio mėn. dešrų*** gamyba Lietuvos įmonėse išliko beveik nepakitusi ir sudarė 17,727 tūkst. t, tai yra 0,72 proc. mažesnė, palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu, tačiau 3,55 proc. didesnė negu 2013 m. sausio–balandžio mėn.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Lietuvos įmonėse pagamintos galvijienos ir kiaulienos gamyba, tūkst. t

Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|