2009 m., lyginant su 2008 m. ir 2007 m., Lietuvoje šviežių arba atšaldytų jautienos ir veršienos skerdenų ir skerdenų pusių (PGPK kodas 1011114000) buvo pagaminta atitinkamai 10,3 proc. ir 13,7 proc. mažiau – 39,039 tūkst. t. Šio gaminio pardavimai Lietuvos rinkoje sumažėjo atitinkamai 28,2 proc. ir 57,4 proc. ir sudarė 3,744 tūkst. t, o pardavimai į kitas ES šalis sudarė 11,780 tūkst. t – tai 55,5 proc. daugiau nei 2008 m., bet 2,3 proc. mažiau nei 2007 m.
Analizuojamu laikotarpiu šviežios arba atšaldytos kiaulienos skerdenų bei skerdenų pusių (PGPK kodas 1011123000) buvo pagaminta 34,223 tūkst. t – 29,7 proc. mažiau nei 2008 m. bei 42,5 proc. mažiau nei 2007 m. Kiaulienos pardavimai Lietuvos rinkoje sumažėjo atitinkamai 10,1 proc. ir 9,0 proc. ir sudarė 36,948 tūkst. t. Nors pardavimai į kitas ES šalis 2009 m. sudarė 0,372 tūkst. t – atitinkamai 8,8 proc. ir 17,5 proc. daugiau, lyginant su 2008 m. ir 2007 m.
Šviežių arba atšaldytų ėriukų bei avių skerdenų, skerdenų pusių ir gabalų (PGPK kodas 1011130000) gamyba sudarė 50,62 t – atitinkamai 15,8 proc. bei 24,2 proc. mažiau. Avienos pardavimai Lietuvos rinkoje sumažėjo 24,5 proc. ir 20,2 proc. ir sudarė 49,61 t.
Dešrų (PGPK kodas 1013146000) gamyba sumažėjo atitinkamai 10,5 proc. bei 3,2 proc. ir sudarė 52,954 tūkst. t. Dešrų pardavimai Lietuvos rinkoje sumažėjo atitinkamai 12,5 proc. bei 5,1 proc. ir sudarė 49,555 tūkst. t, pardavimai į kitas ES šalis sudarė 1,912 tūkst. t – tai 7,1 proc. daugiau nei 2008 m., bet 7,6 proc. mažiau nei 2007 m.
*Gamyba Lietuvos įmonėse iš nuosavų žaliavų, medžiagų ir pusgaminių
Jautienos ir veršienos** gamyba Lietuvos įmonėse iš nuosavų žaliavų 2007 m. - 2009 m. tūkst. t
**šviežios arba atšaldytos jautienos ir veršienos skerdenos ir skerdenų pusės ir ketvirčiai su kaulais (PGPK kodas 1011114000)
Kiaulienos***gamyba Lietuvos įmonėse iš nuosavų žaliavų 2007 m. - 2009 m. tūkst. t

***šviežia arba atšaldyta kiauliena: skerdenos, skerdenų pusės (įskaitant šviežią mėsą, užpiltą druska kaip laikinuoju konservantu) (PGPK kodas 1011123000)