

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2015 m. sausio–liepos mėn., palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvoje padidėjo mėsos* gamyba
2015-09-14
ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) duomenimis, per šių metų septynis mėn. Lietuvoje buvo pagaminta 64,178 tūkst. t mėsos* – 6,49 proc. daugiau, palyginti su 2014 m. sausio–liepos mėn. Analizuojamu laikotarpiu galvijienos gamyba padidėjo 10,02 proc. (iki 24,916 tūkst. t), kiaulienos – 4,34 proc. (iki 39,205 tūkst. t), o avienos – 25,14 proc. (iki 57,602 t). 2015 m. sausio–liepos mėn. subproduktų** gamyba sudarė 7,460 tūkst. t ir, palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 17,40 proc.
Analizuojamu laikotarpiu dešrų*** gamyba Lietuvoje išliko beveik nepakitusi ir sudarė 32,053 tūkst. t, t. y. buvo tik 0,36 proc. mažesnė, palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|