

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2016 m. sausio–vasario mėn., palyginti su 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu, Lietuvos įmonėse sumažėjo mėsos* gamyba
2016-04-13
ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) duomenimis, per šių metų pirmuosius du mėn. Lietuvos įmonėse buvo pagaminta 17,10 tūkst. t mėsos* – 3,42 proc. mažiau, palyginti su 2015 m. sausio–vasario mėn., tačiau 0,80 proc. daugiau, palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu. Analizuojamu laikotarpiu, palyginti su 2015 m. sausio–vasario mėn., galvijienos gamyba padidėjo 4,96 proc. (iki 6,552 tūkst. t), avienos – 34,23 proc. (iki 20,86 t), o kiaulienos gamyba sumažėjo 8,04 proc. (iki 10,525 tūkst. t). Subproduktų** gamyba sudarė 1,829 tūkst. t ir, palyginti su 2015 m. analogišku laikotarpiu, sumažėjo 8,36 proc.
Analizuojamu laikotarpiu dešrų*** gamyba Lietuvoje sudarė 7,956 tūkst. t – atitinkamai 4,75 proc. ir 11,28 proc. mažiau, palyginti su 2015 m. ir 2014 m. sausio–vasario mėn.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgiu s ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|