ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS) duomenimis, šių metų sausio–spalio mėn. Lietuvoje buvo pagaminta 86,794 tūkst. t mėsos* – 5,82 proc. mažiau, palyginti su 2015 m. sausio–spalio mėn. Analizuojamu laikotarpiu galvijienos gamyba sumažėjo 3,17 proc. (iki 36,189 tūkst. t), kiaulienos – 7,70 proc. (iki 50,482 tūkst. t), o avienos padidėjo 33,98 proc. (iki 122,36 t). 2016 m. sausio–spalio mėn. subproduktų** gamyba sudarė 9,565 tūkst. t ir, palyginti su 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 10,08 proc.
Analizuojamu laikotarpiu dešrų*** gamyba Lietuvoje sudarė 42,350 tūkst. t, t. y. buvo 8,59 proc. mažesnė, palyginti su 2015 m. sausio–spalio mėn.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė R. Patašienė, tel. (8 37) 39 78 04
|