

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2016 m., palyginti su 2015 m., Lietuvoje sumažėjo mėsos* gamyba
2017-02-14
2016 m. Lietuvoje buvo pagaminta 102,79 tūkst. t mėsos* – 6,93 proc. mažiau, palyginti su 2015 m. Praėjusiais metais, palyginti su 2015 m., galvijienos gamyba sumažėjo 4,17 proc. (iki 42,29 tūkst. t), kiaulienos – 8,83 proc. (iki 60,35 tūkst. t), o avienos padidėjo 30,32 proc. (iki 149,68 t). 2016 m. subproduktų** gamyba sudarė 11,44 tūkst. t ir, palyginti su 2015 m., sumažėjo 10,48 proc. Analizuojamu laikotarpiu dešrų*** gamyba Lietuvoje sumažėjo 6,73 proc., palyginti su 2015 m., ir sudarė 50,57 tūkst. t.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė R. Patašienė, tel. (8 37) 39 78 04 |
« atgal |
|
|
|
|