

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2017 m., palyginti su 2016 m., Lietuvoje mėsos* gamyba išliko beveik nepakitusi
2018-02-28
Analizuojamu laikotarpiu Lietuvoje buvo pagaminta 101,893 tūkst. t mėsos* – vos 0,87 proc. mažiau, palyginti su 2016 m., tačiau 7,74 proc. mažiau, palyginti su 2015 m. 2017 m., palyginti su 2016 m., galvijienos gamyba šalyje sumažėjo 3,33 proc. (iki 40,882 tūkst. t), o palyginti su 2015 m. – 7,36 proc. Avienos gamyba, palyginti su 2016 m., taip pat sumažėjo 6,87 proc., tačiau, palyginti su 2015 m., išaugo 21,38 proc. ir sudarė 139,42 t. Kiaulienos gamyba, palyginti su 2016 m., šalyje išliko beveik nepakitusi – padidėjo 0,87 proc. ir sudarė 60,872 tūkst. t, tačiau, palyginti su 2015 m., sumažėjo 8,04 proc. 2017 m. subproduktų** gamyba sudarė 11,121 tūkst. t ir, palyginti su 2016 m., sumažėjo 4,71 proc. 2017 m. dešrų*** gamyba Lietuvoje, palyginti su 2016 m., išliko beveik nepakitusi – sumažėjo tik 0,43 proc. ir sudarė 50,354 tūkst. t.
* neįskaitant paukštienos
** švieži arba atšaldyti galvijienos, kiaulienos, avienos, ožkienos, arklienos ir kitų arklinių šeimos atstovų valgomieji mėsos subproduktai (PGPK kodas 10.11.20.00.00)
*** dešros ir panašūs produktai iš mėsos, mėsos subproduktų arba kraujo ir daugiausia iš šių produktų pagaminti maisto produktai (išskyrus iš kepenų pagamintas dešras, paruoštus valgius ir patiekalus) (PGPK kodas 10.13.14.60.00)
Šaltinis: ŽŪIKVC (LŽŪMPRIS)
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|