EK prognozuoja, kad 2013–2014 metų laikotarpiu mėsos gamyba ES turėtų sumažėti 2 proc. ir gali prireikti dešimtmečio ES šalims pasiekti 2011 m. mėsos gamybos lygį – 45 mln. t. Prognozuojama, kad 2011–2022 m. laikotarpiu kiaulienos gamyba ES šalyse turėtų išlikti pastovi ir sudaryti apie 23 mln. t, galvijienos ir avienos – turėtų sumažėti, atitinkamai 4 ir 16 proc., o paukštienos – padidėti – 4 proc.
Numatoma, kad 2022 m. ES šalyse mėsos suvartojimas, tenkantis vienam gyventojui, turėtų sudaryti 82,6 kg ir išlikti tame pačiame lygyje, kaip ir 2009 m., tačiau gali būti 1 proc. mažesnis, lyginant su 2011 m. Analizuojamu laikotarpiu kiauliena tarp ES gyventojų turėtų išlikti populiariausia. Prognozuojama, kad 2022 m. kiekvienas ES gyventojas turėtų suvartoti apie 40,8 kg kiaulienos, 24,1 kg paukštienos, 15,7 kg galvijienos ir mažiau nei 2 kg avienos bei ožkienos.
Pagal Global Meat news.com duomenis parengė J. Žukauskaitė, tel. (8-37) 397 806 |