Ukrainos statistikos komiteto duomenimis, šalyje 2009 m. sausio–liepos mėn. pagaminta 43,7 tūkst. t šviežios arba atšaldytos galvijienos – 32,4 % mažiau nei 2008 m. analogišku laikotarpiu. Sušaldytos galvijienos analizuojamu laikotarpiu pagaminta 14,1 tūkst. t – 46,3 % mažiau nei 2008 m. sausio–liepos mėn. 2009 m. sausio–liepos mėn. šviežios arba atšaldytos kiaulienos gamyba sumažėjo 32,8 % (iki 53,3 tūkst. t), o sušaldytos kiaulienos – 59,9 % (iki 3 tūkst. t). Dešrų gamyba sumažėjo 19 % (iki 150 tūkst. t). O šviežių arba atšaldytų mėsos ir paukščių subproduktų gamyba padidėjo 13,7 % (iki 355 tūkst. t), sušaldytų – 7,1 % (iki 45,5 tūkst. t).
Pagal Meat Info informaciją parengė R. Kaušikienė, tel. (8-37) 397 388 |