Čekijos Statistikos departamento duomenimis, 2009 m. I ketvirtį šalyje buvo pagaminta 135,752 tūkst. t mėsos, iš kurios kiauliena sudarė 53,6 %, galvijiena – 14,2 %, o paukštiena – 32,2 %. Mėsos gamyba, lyginant su 2008 m. atitinkamu laikotarpiu, sumažėjo 10,8 %.
2009 m. I ketvirtį, lyginant su 2008 m. I ketvirčiu, Čekijoje buvo paskersta 0,4 % mažiau galvijų ir tai lėmė galvijienos gamybos sumažėjimą (3,4 %). Analizuojamu laikotarpiu vidutiniškai vieno galvijo skerdenos svoris sumažėjo 2,9 % (iki 286,7 kg).
Paskerstų kiaulių skaičius 2009 m. I ketvirtį, lyginant su 2008 m. tuo pačiu laikotarpiu, sumažėjo 12,2 %, o vidutinis vienos kiaulės skerdenos svoris sumažėjo 1,0 % (iki 88,2 kg). Tai turėjo įtakos kiaulienos gamybos sumažėjimui – 13,1 %.
Pagal CZSO duomenis parengė Jūratė Žukauskaitė, tel. (8-37) 397 806 |