

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Mėsos sektoriaus apžvalgos » Užsienio rinka |
Mėsos gamybos ES šalyse apžvalga ir prognozės 2018 m.
2017-10-02
Europos Komisijos prognozėmis, šiais metais galvijienos gamyba ES šalyse turėtų išlikti stabili ir, palyginti su 2016 m., turėtų padidėti apie 0,8 proc. (iki 7,961 mln. t). Nors jau ketverius metus iš eilės galvijienos gamyba ES šalyse didėja, numatoma, kad 2018 m., palyginti su 2017 m., ji turėtų sumažėti apie 1,4 proc. Kiaulienos gamyba ES šiemet mažėja pagrindinėse ES kiaulienos gamintojose šalyse (išskyrus Olandiją ir Ispaniją), tačiau numatoma, kad šiemet, palyginti su praėjusiais metais, turėtų sumažėti tik 0,6 proc., o 2018 m. jau turėtų padidėti 0,2 proc. (iki 23,489 mln. t). ES avienos ir ožkienos gamyba nuo 2014 m. didėja ir numatoma, kad ši tendencija turėtų išlikti ir ateityje. Šiais metais, palyginti su 2016 m., ji turėtų padidėti 2,1 proc. (iki 926 tūkst. t), o 2018 m., palyginti su 2017 m. – 1,3 proc.
Ateinančiais metais populiariausia ES šalyse turėtų išlikti kiauliena. Prognozuojama, kad šios mėsos vienas ES gyventojas turėtų suvartoti apie 31,9 kg, paukštienos – 24,2 kg, galvijienos – 10,7 kg avienos ir ožkienos – 1,9 kg.
Šaltinis: EK
Parengė J. Žukauskaitė, tel. (8 37) 39 78 06
|
« atgal |
|
|
|
|