Prognozuojama, kad 2012 m. Rusijoje turėtų būti pagaminta 7,9 mln. t, 2013 m. – 8,2 mln. t ir 2014 m. – 8,6 mln. t mėsos. Preliminariais duomenimis, 2011 m. mėsos gamybos apimtys turėtų sudaryti 7,5 mln. t, o tai 4 proc. daugiau nei 2010 m. (7,2 mln. t). Kiaulienos ir paukštienos gamyba iki 2014 m. turėtų atitinkamai padidėti 21 ir 33 proc., lyginant su 2010 m., o galvijienos – nežiūrint didelės valstybinės paramos šiai gyvulininkystės šakai – sumažėti 2,3 proc. Mėsos ir mėsos produktų importo apimtys 2011 m. turėtų sudaryti 2,3 mln. t, 2012 m. – 2,1 mln. t, 2013 m., kaip ir 2014 m., – po 1,9 mln. t.
Pagal Meat Info duomenis parengė R. Kaušikienė, tel. (8-37) 397 388
2011-09-30
|