ŽŪMPRIS duomenimis, 2005 m. antrąjį ketvirtį, lyginant su pirmuoju, Lietuvoje labiausiai (net 50,24%) pabrango jogurtas su priedais (fasuotas polistirolo indeliuose po 100-150 g) – iki 4,81 Lt/kg. Šiuo laikotarpiu geriamojo pusiau nugriebto pieno (2,5% riebumo pasterizuoto, fasuoto plėvelėje po 0,8–1 l) vidutinė (gamintojų) pardavimo kaina, pirmąjį šių metų ketvirtį siekusi 1,15 Lt/l, antrąjį ketvirtį išaugo 6,74% (iki 1,23 Lt/l), 82% riebumo sviesto (fasuoto folijoje po 200–250 g) – 4,72% (iki 11,00 Lt/kg), 2,5% riebumo kefyro (fasuoto plėvelėje po 0,8–1 l) – 3,10% (iki 1,33 Lt/l).
2005 m. antrąjį ketvirtį varškės sūrio (be priedų) vidutinė pardavimo kaina šalyje sudarė 9,87 Lt/kg, Gouda tipo sūrių – 10,33 Lt/kg, o Tilsit tipo sūrių – 10,79 Lt/kg. Lyginant su pirmuoju ketvirčiu šių produktų kainos padidėjo atitinkamai 3,51%, 7,45% bei 3,88%.
Pagal ŽŪMPRIS parengė I.Tiškevičienė |