Praėjusiais metais Vokietijoje buvo suvartota 1,85 mln. t sūrių – 26,9 tūkst. t arba 1,5 proc. daugiau nei 2008 m. Analizuojamu laikotarpiu vienas šalies gyventojas suvartojo 500 gr. daugiau sūrių nei 2008 m. ir tai vidutiniškai sudarė 22,7 kg per metus. 2009 m., lyginant su 2008 m., daugiausiai išaugo pjaustytų puskiečių sūrių bei šviežių sūrių suvartojimas – atitinkamai net po 100 gr. vienam šalies gyventojui per metus. Pjaustytų sūrių suvartojimo didėjimas šalyje buvo pastebėtas jau nuo 2000 m., kai vidutiniškai vienas šalies gyventojas suvartojo 5,9 kg per metus, o 2009 m. – suvartojimas vienam šalies gyventojui išaugo iki 6,8 kg per metus. Vokietijoje šviežių sūrių suvartojimas mažėjo. Pavyzdžiui, 2000 m. vidutiniškai vienas šalies gyventojas suvartojo 8,7 kg šviežių sūrių per metus, o 2009 m. – tik 6,7 kg, tačiau – 1,5 proc. daugiau nei 2008 m.
Sūrių suvartojimas Vokietijoje, tenkantis vienam gyventojui 2009 m.
Pagal AMI parengė I. Tiškevičienė, 2010-07-12
|