Šių metų I-ąjį pusmetį Vokietijoje buvo supirkta 14,74 mln. t natūralaus riebumo pieno – 0,3 proc. daugiau nei 2009 m. atitinkamu laikotarpiu. Analizuojamu laikotarpiu žalio natūralaus riebumo pieno vidutinė supirkimo kaina sudarė 99,18 Lt/100 kg – buvo 20,86 proc. didesnė nei 2009 m. tuo pačiu laikotarpiu.
Padidėjus paklausai vidaus ir užsienio rinkose, šių metų I-ąjį pusmetį Vokietijoje sūrių (išskyrus lydytus sūrius) gamyba išaugo 4,6 proc. ir sudarė 1,1 mln. t. Išaugęs superkamo pieno kiekis turėjo įtakos ir kitų pieno gaminių gamybos padidėjimui. Pavyzdžiui, 2010 m. I-ąjį pusmetį, lyginant su atitinkamu 2009 m. laikotarpiu, lydytų sūrių gamyba išaugo 4,1 proc. (iki 91,7 tūkst. t), išrūgų miltelių – 3,8 proc. (iki 189,1 tūkst. t), geriamojo pieno – 1,5 proc. (iki 2,64 mln. t). Tačiau analizuojamu laikotarpiu sviesto gamyba sumažėjo 3,7 proc. (iki 235,9 tūkst. t), pieno miltelių, kurių riebumas didesnis nei 1,5 proc. – 9,8 proc. (iki 73,8 tūkst. t), o nugriebto pieno miltelių – 10,3 proc. (iki 152,8 tūkst. t).
2009 m. Vokietijoje pagaminta 2,09 mln. t sūrių – didžiausias kiekis nuo 2000 m. Lyginant su 2008 m., sūrių gamyba šalyje išaugo 3,1 proc. o su 2000 m. – net 23,84 proc. Praėjusiais metais Vokietijoje vienas šalies gyventojas vidutiniškai suvartojo 22,7 kg sūrio – 500 gr. daugiau nei 2008 m. |