Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|
ŽŪMPRIS » Bulvių, vaisių ir daržovių sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2015 m. birželio mėn. Lietuvoje bulvių ir daržovių buvo supirkta daugiau
2015-07-24
Bulvių, skirtų šviežias vartoti, iš Lietuvos augintojų didmeninės ir mažmeninės prekybos ir kitose įmonėse 2015 m. birželio mėn., palyginti su 2014 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 30,49 proc. daugiau – 2 041,412 t. Senojo derliaus bulvių supirkimas padidėjo net 67,90 proc. (iki 1 480,247 t), o šviežių bulvių buvo supirkta 17,81 proc. mažiau (561,165 t). Perdirbti skirtų bulvių supirkta 2,1 karto daugiau, t. y. 355,011 t.
Daržovių, skirtų šviežias vartoti, 2015 m. birželio mėn., palyginti su 2014 m. birželio mėn., supirkta 5,55 proc. daugiau – 3 320,439 t. Burokėlių buvo supirkta 2,38 karto daugiau (118,258 t), agurkų – 37,30 proc. daugiau (1 926,297 t), pomidorų – 2,79 proc. daugiau (385,939 t). Tačiau kininių kopūstų šiemet supirkta net 3,32 karto mažiau (30,367 t), o baltagūžių kopūstų – 37,52 proc. mažiau (629,802 t). Tam įtakos turėjo vėliau prasidėjęs šių daržovių derlius ir vis mažėjantys kininių kopūstų plotai.
Žalumyninės daržovės tampa vis populiaresnės, todėl birželio mėnesį jų supirkta daugiau: lapinių petražolių – 2,06 karto (3,205 t), špinatų – 41,27 proc. (6,576 t), svogūnų laiškų – 35,01 proc. (30,618 t), salotų – 11,62 proc. (165,684 t), krapų – 4,19 proc. (9,049 t).
Pievagrybių, skirtų šviežius vartoti, 2015 m. birželio mėn., palyginti su 2014 m. atitinkamu laikotarpiu, supirkta 1,56 proc. mažiau (145,493 t).
Perdirbimo įmonėse 2015 m. birželio mėn., palyginti su 2014 m. tuo pačiu laikotarpiu, daržovių supirkimas padidėjo 42,94 proc. (iki 188,402 t). Tačiau tai vis tiek yra labai mažas kiekis, nes birželį daržovių, skirtų perdirbti, palyginti su kitais mėnesiais, yra superkama mažiausiai. Šiemet buvo supirkti nedideli kiekiai kopūstų, morkų, burokėlių, svogūnų, agurkų, salotų, špinatų, krapų, lapinių petražolių ir kt.
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė D. Reipienė, tel. (8 37) 39 74 49
|
« atgal |
|
|
|
|