

Adresas:
Vinco Kudirkos g. 18-1,
LT-03105 Vilnius
Tel. (8 5) 266 0601,
faks. (8 5) 266 0609,
el.paštas [email protected].
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre,
kodas 210086220.
|
|
|
|

ŽŪMPRIS » Ekologiškų produktų sektoriaus apžvalgos » Vidaus rinka |
2017 m. birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., ekologiško žalio natūralaus riebumo pieno supirkimo kiekis padidėjo, o kaina – nežymiai sumažėjo
2017-08-31
Šių metų birželio mėn. iš Lietuvos pieno gamintojų buvo supirkta 2 016,65 t ekologiško pieno, kuris sudarė 1,49 proc. viso supirkto žalio natūralaus riebumo pieno Lietuvoje. Ekologiško žalio natūralaus riebumo pieno supirkimo kaina analizuojamu laikotarpiu buvo 18,71 proc. didesnė nei įprastinio pieno. Šių metų birželio mėn., palyginti su gegužės mėn., supirkto iš kitų valstybių ekologiško žalio pieno kiekis padidėjo 7,08 proc., o kaina – 2,95 proc.
2017 m. birželio mėn., palyginti su 2016 m. atitinkamu laikotarpiu, ekologiškų šviežių (nebrandintų ar nekonservuotų) sūrių, sviesto, geriamojo pieno ir natūralaus jogurto gamyba padidėjo, o grietinės, aromatizuoto jogurto, varškės bei rūgpienio ir kitų rūgščiųjų gėrimų – sumažėjo. Šių metų birželio mėn. ekologiškas sviestas, kurio riebumas ne didesnis kaip 85 proc. masės (įskaitant išrūgų sviestą), sudarė 0,01 proc. viso pagaminto atitinkamo sviesto Lietuvoje, grietinė – 0,79 proc., varškė – 1,07 proc., švieži (nebrandinti ar nekonservuoti) sūriai – 1,19 proc., geriamasis pienas – 1,71 proc., aromatizuotas jogurtas – 8,23 proc., jogurtas be priedų – 31,31 proc. Daugiausia pagamintų ekologiškų pieno gaminių 2017 m. birželio mėn. buvo parduota Lietuvoje: šviežių (nebrandintų arba nekonservuotų) sūrių – 7,40 proc., geriamojo pieno – 64,24 proc., grietinės – 90,73 proc., aromatizuoto jogurto – 92,41 proc., jogurto be priedų – 97,88 proc., varškės – 99,99 proc., o ekologiškas sviestas ir rūgpienis bei kiti rūgštieji gėrimai buvo parduoti tik Lietuvos rinkoje.
Šaltinis: ŽŪIKVC (ŽŪMPRIS)
Parengė G. Garliauskienė, tel. (8 37) 39 70 75
|
« atgal |
|
|
|
|